måndag 4 november 2013

#digiskol mina kursmål och frågeställningar

Den här veckan ska jag formulera ett mål för mig. Det är den föreslagna uppgiften i kursen jag deltar i. Var vill jag? Hur kan jag bli bättre och utvecklas? Vad behöver jag och vad vill jag arbeta mer med och utvecklas inom?


Jag vill samarbeta mer med  kollegor och utveckla användandet av digitala verktyg i min undervisning.  Det kan vara att utveckla användandet av vår lärplattform, You tube, Facebook och digitala verktyg som underlättar för eleverna och för pedagogerna. Jag vill kunna vara ett stöd i det arbetet och utmana och stötta andra samtidigt som jag själv vill lära mig mycket mer. Jag vill lära mig tillsammans mer er andra. Tipsa mig gärna om verktyg som ni använder och hur ni använder dem, Jag undervisar i svenska i år 9. Jag vill även hitta smidiga vägar att gå för att ge feedback och feedforward till mina elever. Jag vill att mina elever ska känna att de utvecklas och att de använder sig av den respons jag ger.

Sammanfattat vill jag utveckla användandet av digitala verktyg för min egen del, för mina elevers del och för min skolas del.

Just nu använder jag mig till stor del av den lärplattform vi ska använda oss av på skolan. Det är via den eleverna får planeringar, arbetsbeskrivingar , länkar till texter, bilder och filmer, bedömningar (feedback och feedforward). Vi har även klassbloggar, har dock inte använt dem den här terminen än, och jag använder andra verktyg på webben för att skapa nyfikenhet och lust för eleverna.

Mitt mål med #digiskol blir att lära mig fler digitala verktyg och testa dem med mina elever.  Hur många jag hinner med får vi se...

2 kommentarer:

  1. Hej Sara! Intressant att få hänga med lite här i din blogg och lära lite om digitala verktyg för feedback, det vill jag också lära mig mer om. Speciellt i ämnet svenska. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det ska bli kul att testa lite fler verktyg och utvärdera tillsammans med eleverna vad som har fungerat bra. Just nu försöker jag lära mig mer om google och cirklar och grupper. Eleverna har precis börjat skriva i gemensamma dokument och jag vill kunna vara med för att ge feedforward. Dock har jag lite svårt att få till det...

      Radera